perjantai 28. marraskuuta 2014

Berliinin kirjailijaresidenssi ja Lucia ja Luka -kirja

Länsihuone

Olin marraskuussa 2010 kaksi viikkoa Berliinin kirjailijaresidenssissä. Tutustuin Berliiniin, kävin varsinkin museoissa. Sää oli vielä leuto, oli paras ruska-aika.


Tein kolmen päivän matkan Wittenburgiin.  Kirjoitin kirjaa Lucia ja Luka, jossa ollaan myös 1500-luvun puolivälin Wittenbergissä. Lutherstadt Wittenbergin vanha keskusta on kuin  1500-luvun ulkomuseo. Lucian veli opiskelee Wittenbergissä ja asuu Lucas Cranachin talossa, joka on vielä nähtävissä. Oikeastaan kaksi Cranach vanhemman taloa.


Lucia ja Luka -kirjasta on erillinen kirjoitus tässä blogissa ja siellä on kirja-arvosteluja :
  Lucia ja Luka
2013 120 sivua
ISBN 978-952-498-842-1
Kannen kuva: Jan van Hemessen: Die Goldwägerin
bpk/Gemäldegalerie, SMB/Jörg P. Anders
Takakannen kuva: Turun Tietokuva
M/V- kuvitus: Matti Amnell
Julkaisija:
Books on Demand (BoD)


Berliinistä löysin kansikuvan kirjaani. Kansikuva on maalaus, jonka satuin näkemään Gemäldegalerie-taidemuseossa. Vietin siellä kokonaisen päivän ihaillen vanhoja maalauksia ja otin paljon kuvia. Vasta kotona tajusin, että tämä sopisi Luciaksi. Ostin käyttöoikeuden museon kuvaan, joka oli laadultaan parempi kuin minun ottamani kuva. Tein alustavan suunnitelman etukannen tekstiin käyttäen Books on Demandin mallipohjaa. Kirjoitin ja tarkastin takannen tekstin ja valitsin sinne kuvan. Ulkoasun toteutti Books on Demand, saksalainen kirjapaino. Itse en olisi osannut tehdä sitä.

Kirjoituksiani Wittenbergistä Lucia Olavintytär-blogissa
http://amnellinlucia.blogspot.fi/search/label/Wittenberg

Otin Berliinissä ja Wittenbergissä paljon kuvia (yli 20 kansiota) sekä nykyaikaa että 1500-luvun ja 1900-luvun alun historiaa koskevista aiheista. Osan Berliinin kuvista otti mieheni, joka kävi katsomassa välillä nähtävyyksiä yksinkin, kun luin tai tein kirjoitustöitäni residenssissä. Linkistä löytyy tieto muista blogeista, joihin olenkirjoittanut Berliinistä.

Kuvakansio kirjailijaresidenssistä